Камиони с кран – транспортни услуги за големи товари

Камиони с кран – транспортни услуги за големи товари

  • 13 Дек. 0

Крановете са повдигащи машини с особена важност, особено за сектора на строителството. Без тях изпълнението на задачи, които включват вдигане на тежки предмети,би било невъзможно. Има различни модели кранове на пазара, предназначени за повдигане по различни начини. От малки мобилни кранове до големи кулокранове, всеки един има своято предназначение в извършването на абсолютно всякакъв сорт повдигания. Един конкретен модел кран, който засилено се използва днес, е камион с кран. Камиони с кран могат да бъдат видени почти на всеки строителен обект.

Какво е необходимо да знаете за камионите с кран?

Бидейки едни от най-често използваните кранове, камионите с кран имат съответно много предимства и ползи. Какво трябва да знаете за тях? Камионите с кран обикновено са специални превозни средства с кран закрепен върху тях. Те имат силата да повдигнат, снижат и да преместят масивни материали като бетонни и циментови плочи от едно място до друго, както вертикално, така и хоризонтално. Тези машини се открояват с мощна производителност, стабилност и отлични резултати при повдигане на различни терени.

Камионите с кран са с хидравлична система, която гарантира отлично представяне, и достатъчно повдигателна мощност за вдигане на различни обекти директно от земята. Въпреки това, силата на повдигане варира в зависимост от модела. Името на камиона с кран подсказва каква максимална тежест може да повдигне. Например, един 40-тонен камион с кран може да повдигне около 40 тона (36.287 кг).

камион-с-кранСъставни части на камион с кран

Стрела/Boom – голям лост, отговорен за повдигането;
Противотежест – това са специални тежести, поставени на гърба на камиона, за да се осигури стабилност и сигурност по време на повдиганията;
Двузъбна помпа – хидравлична помпа, която използва две въртящи се зъбни колела, които сгъстяват маслото;
Jib – решетъчна структура, която се удължава от стрелата;
Опори – използват се за осигуряване на баланс на камиона;
Rotex предавка – намира се под кабината; тя позволява въртене на стрелата;
Показател за повдигане – набор от светлини в кабината, разположен на челния панел за управление;
Камионна база –  една от основните части, отговорна за осигуряване на мобилност

Най-голямото предимство на камионите с кран е отличната мобилност на работната площадка. Тези подемни машини могат да се използват на места, където най-големите кранове не ммогат да работят. Иновативен дизайн, мощни функции, разностранни приложения, безопасност и лесна работа – това са част от ползите, които правят камионите с кранове много търсени и използвани.


This website uses "Cookies" to improve your experience.