Кашони и ролята им в преместването

Кашони и ролята им в преместването

  • 20 авг. 0

Какво трябва да знаете преди да опаковате, за да се преместите. Кашони.

Кашоните за преместване като цяло са със същото тегло и качество като обикновените кутии за доставка, освен ако не поръчате някои направени от дебел картон. Той дава възможност за опаковане на по-тежки предмети. Въпросът, който повечето хора задават, е дали да закупят кашони или кутии специално за преместването или да намерят някои леко използвани. Използваните могат да бъдат намерени от магазини за хранителни стоки или приятели, които току-що са се преместили.

Отговорът обикновено се намира по средата между необходимостта и разходите. За скъпи, чупливи или сантиментални предмети винаги е най-добре да заложите на сигурната страна на нещата и да опаковате с повишено внимание. В този ред на мисли е най-добре да закупите нови качествени кашони за преместването.

В случаите, когато изберете да купите кашони и кутии за целта на преместването, тези съвети биха могли да Ви бъдат от полза.

Какви опаковъчни материали за изберем?

kashoni-i-opakovychni, кашониКупете малки кутии или кашони. Правилото е, че всяка кутия не трябва да тежи повече от 25 кг. Дори ако сте наели хамали, възможно е да се наложи да преместите кашоните сами – от една стая в друга, например. Именно поради тази причина е важно да се уверите, че можете да ги носите. Естествено е някои кашони, като например кашон тип гардероб, да са по-тежки. Просто се опитайте да запазите на минимум броят на кашоните или кутиите, които са по-тежки от 25 кг.

Видове опаковъчни материали

Вид на кашоните и кутиите, които може да Ви се наложи да използвате, и за какво може да Ви влязат в употреба

1. 3-пластов кашон 40/30/30 – най-използваният вид кашони, които могат да издържат до около 15-25 кг. Поддържайте теглото им под 25 кг, за да можете да ги пренасяте лесно. Тази кутия или кашон е чудесна за книги, за опаковане на кухненските вещи, чинии, чупливи вещи и малки уреди, лампи.

2. 5 ПЛАСТОВ КАШОН малък – 55/35/35 – може безопасно да носи до 30 кг. Удобен за облекло, тенджери и тигани, електроника.

3. 5 ПЛАСТОВ КАШОН голям – 60/40/45 – може безопасно да носи до 30 кг. Удобен за пренасяне на по-големите лампи, спално бельо и по-големи кухненски уреди.

4. По-големи кашони 55/55/55, които може да превозват до 40кг. Рядко срещани са и изискват голяма предпазливост, тъй като има риск от претоварване на кашона и той да стане прекалено тежък за пренасяне. Можете да го използвате за възглавници, играчки, големи одеяла и възглавниците на дивана и столовете. Друг, по-практичен и подходящ избор за превозване на такъв тип покъщнина са сезаловият чувал и найлоновият чувал.

5. КАШОН ТИП ГАРДЕРОБ – съществуват различни размери (малки, средни и големи), всека от които има метален прът и е оформен точно като гардероб. Те са чудесни за дрехи и облекла които не могат да се опаковат сгънати. Само не забравяйте, че те са тежки и заемат много място. Ако можете да опаковате дрехите сгънати, това ще ви спести пари. Някои хамалски фирми използват тези кашони, за да превозват полилеи и други деликатни висящи предмети, за които е по-добре да висят докато бъдат превозвани.

6. Архивна кутия или архивен кашон – 5-пластов 34/33 /24.5. Удобни са за пренасяне на офиси, тъй като имат точната големина за пренасяне на всякакъв вид документация. Оформете по папки важните документи и ги поместете с архивни кутии, които да надпишете, така че да не стане объркване на документацията при разопаковане. Останалите документи може да сложите по архивните кашони. Тях отново трябва да надпишете за повече яснота и минимизиране на риска от объркване.

За всички тези видове опаковъчни материали ще са Ви и необходими т.нар. помощни материали. Това са опаковъчно тиксо, хартиено тиксо – широко, маркер за надписване, машинка за тиксо. Тези помощни материали са изключително полезни и важни за доброто и стегнато опаковане на Вашите вещи. Опаковъчното тиксо и хартиеното тиксо, както и улесняваща Ви машинка за тиксо, ще Ви помогнат да опаковате предметите, които искате да преместите, професионално и с минимум възможност за повреди. Маркерът за надписване ще Ви даде ясни указания кой кашон в коя стая трябва да бъде преместен на новото място – дом или офис.

Повече за материалите, с които можете да опаковате своите вещи, вижте скоро ТУК.


This website uses "Cookies" to improve your experience.