Опаковъчни материали. Как да спестим от тях

Опаковъчни материали. Как да спестим от тях

  • 01 сеп. 0

Съвети за изгодно преместване и как да спестим от опаковъчни материали

opakovychni-materiali, опаковъчни материалиПреместването е процес, който изисква ресурси, така че ако планиране такова, да спестите средства за опаковъчни материали е почти задължително. Съществуват някои специфики около преместването, които изискват пари, както и някои разходи, които няма как да се съкратят. От нашия опит като транспортна фирма през годините, сме стигнали до няколко извода, които могат да спестят средства около опаковането и преместването на дома.

На първо място е хубаво да започнете със създаването на списък на опаковъчните материали. Така ще знаете приблизително колко кутии, кашони, ролки с тиксо и други, ще са Ви необходими. Разбира се, можете да добавяте по-късно към списъка и други опаковъчни материали. Имайки го като референтен списък, той ще Ви помогне да държите бюджета под контрол.

Пластмасови контейнери и кашони

Пластмасовите кутии или контейнери, имат онова предимство, че винаги са на линия за следващо преместване. Те също така много по-лесно се опаковат и се преместват. Но закупуването на пластмасови кутии може да бъде скъпо. Най-добрият вариант е да попитате приятелите и семейството си за каквито и да било допълнителни контейнери за съхранение, които те биха могли да имат под ръка.

Удивително е колко много хора имат контейнери, които ще Ви предоставят с радост. Добавянето на бърз етикет със самозалепваща се лента осигурява връщането на кутиите или контейнерите обратно към техния собственик без да става объркване коя кутия на кого е.

Ако все пак си мислите за закупуване на кашони или кутии, по-добрият вариант е да инвестирате в пластмасови кутии, които може да използвате отново. Те винаги могат да се използват за съхранение във Вашия нов дом и не заемат толкова много място в случай, че искате да ги съхраните до следващо преместване. Ако не желаете да ги използвате за съхранение на вещи в новия си дом, най-лесно е да махнете капаците и да ги сложите един в друг. По този начин те заемат минимум място.

Под наем или покупка?

Ако не искате да купувате пластмасови контейнери, има много фирми, които ще Ви ги заемат срещу заплащане, както и ще Ви продадат на изгодна цена различни видове кашони.

Използвани кутии и кашони

Повечето магазини за хранителни стоки изобилстват от кашони, в които са съхранявани пакетирани хранителни продукти. Просто трябва да попитате и най-вероятно бързо ще се сдобиете с необходимото количество кашони за Вашето преместване. Те са идеалният размер за опаковане на малки предмети и по-тежки неща, като книги. Лесно се носят и е почти невъзможно да ги претоварите поради неголемия им размер. Уверете се, че кашоните са чисти и здрави, без меки страни.

Ако не сте сигурни дали използваните кутии ще работят за Вашето преместване, винаги можете да проверите онлайн обяви за кашони.

За повече информация относно това какви видове кашони са подходящи за Вашето преместване, разгледайте статията ни за кашоните и ролята им в преместването.

Чували за боклук

Макар че не сме привърженици на използването на торби за боклук, тъй като те са склонни да се късат лесно, безспорен е фактът, че те са много подходящи за преместване на дрехи и спално бельо. Ако самите чували са прозрачни, можете лесно да различите тяхното съдържание без да се налага да разопаковате. По този начин лесно ще сортирате кои торби и чували за коя стая са във Вашия нов дом. Ако се нуждаете от по-здрави и надеждни чували, можем да ви предложим сезалови чували и найлонови чували на добри цени.

Дрехи, бельо и аеропласт

Друго, от което можете да спестите, е опаковането на чупливи предмети. Вместо да купувате специално опаковъчни материали, можете да използвате възглавници, спално бельо, хавлиени кърпи, дрехи. Можете да отделите подходящи тъкани за увиване на чупливи предмети. В противен случай, наистина е по-добре да използвате професионален опаковъчен материал като аеропласт, крафт или велпапе за по-надеждно и сигурно преместване. Ако решите все пак да използвате подръчни материали за чупливите вещи, препоръчваме Ви да маркирате кашоните, които съдържат чупливи неща. По този начин хамалите ще са наясно, че трябва да бъдат по-внимателни с тях.

Други опаковъчни консумативи

Ако трябва да закупите опаковъчни материали и консумативи, можете да разгледате в интернет. Желателно е да закупите такива от професионалисти в бранша, например онлайн магазина на някоя хамалска фирма. С течение на времето и с натрупване на опита, можете да бъдете сигурни, че те ще Ви предложат най-оптимално отношение качество-цена. От тях може да закупите амбалажна хартия, тиксо, кашони, чували, аеропласт, велпапе, крафт, дори и маркери за надписване.


This website uses "Cookies" to improve your experience.