0882 944 099 БЕЗПЛАТНО ЗАПИТВАНЕ

Защо огледът преди преместване Ви гарантира точна цена?

Най-честата причина хората да не викат хамали при преместване е финансова. Предпочитат да загубят време, да рискуват здравината на някои скъпи за тях вещи и да се пренесат сами, вместо да дават пари на фирма. Интересното обаче е, че ако ги попитате знаят ли колко ще им струва преместването с хамали и транспортът, едва ли ще могат да Ви отговорят.

Затова, ако и на Вас Ви предстои събиране, опаковане и транспортиране на багаж, първо се осведомете какви са цените на услугите. След това, ако ще ползвате хамали и превоз, поискайте оглед. Той е гаранция, че ще получите точна оферта.

 

Какво се прави по време на оглед?

Преценяват се особеностите на мястото: тесни стълбища, ниши, твърде ниски помещения, липса на асансьор. Вижда се колко вещи и мебели трябва да бъдат опаковани и/или транспортирани, има ли деликатни или твърде големи предмети, за които е необходима специална грижа и техника за преместване. След това се определя колко хамали ще трябва да се включат в опаковането, товаренето и разтоварването, а също и за колко време ще се свърши всичко.

 

Какви са рисковете, ако не искате да отделите време за предварителен оглед?

Най-общо казано – загуба на време и на пари.

  • Може да се окаже, че багажът Ви е много, за да се изнесе бързо от хамалите, които сте наели. Тогава ще трябва да им платите допълнително часове. Не забравяйте обаче, че хората се уморяват, стават по-бавни. По-разумно е да направите оглед, на който да определите точния брой хамали, необходими, за да изнесат багажа ви максимално бързо.
  • Тесните стълбища, врати и коридори също са често срещан проблем, за който е добре хамалите да са подготвени предварително. В противен случай може да се окаже, че диванът например е заседнал на стълбището. А помръдването му в някаква посока може да отнеме време – незнайно колко. А ако хамалите успеят да го върнат назад, но не и по някакъв начин да го пренесат и изкарат през входа на сградата, ще загубите още време, защото ще трябва да се осигури специална техника. Тя самата също струва пари. Предварителният оглед няма да остави място за такива изненади.
  • Неподходящо избран транспорт. Ако вещите Ви се побират в кола 3.5 тона, а вие сте поръчали транспорт 5 тона, ще похарчите излишни пари. Ако направите обратното и багажът Ви не се побере наведнъж, ще трябва да се правят допълнително курсове, което увеличава сумата за плащане. Предварителният оглед ще позволи на професионалистите да Ви предложат подходящия за Вас транспорт.

 

Ползването на хамали и превоз при преместване е разумно времево и финансово решение, стига да отделите време за оглед и да уточните всички детайли предварително.

Имате нужда от качествено преместване и надежден транспорт в България или Европа?

Специалистите на Корект ще Ви помогнат, за да получите най-доброто обслужване.

Заявете сега
Корект - преместване на дома и бизнеса TUV

КОРЕКТ ПРЕМЕСТВАНЕ е сертифициран по ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001.

Вижте повече