0882 944 099 БЕЗПЛАТНО ЗАПИТВАНЕ

ТОП 5 на най-често срещани грешки при преместване

Предстои ви преместване в ново жилище и сте решили, че няма да викате хамали, а ще се справяте сами?

Позволете ни да ви помогнем ако не с действия, то поне с професионални съвети. Вижте кои са най-често срещаните грешки при преместване, когато опаковате вещите си за преместване, за да ги избегнете.

 

Нямате план и искате да свършите всичко по-бързо

Ако действате хаотично, няма как да приключите бързо. Седнете и помислете какво има да се опакова, кои мебели ще се разглобяват, как ще се опаковате частите, в каква последователност трябва да се товарят нещата в колата/буса, за да се събере максимално много багаж, да пътувате безопасно, нищо да не се счупи и да ви е лесно да разтоварите.

Решете от коя стая ще започнете и къде ще подреждате опакованите вещи, защото много често хората ги поставят на пътя си и изведнъж се озовават в дъното на стаята, пътят им е запушен от пакети, кашони и торби и трябва да полагат допълнителни усилия да си проправят път.

Преценете също в какво е най-добре да опаковате вещите си – кашони, чували – и купете предварително достатъчно голяма бройка. (В нашия онлайн магазин  ще намерите всичко необходимо.)

 

Не сте разчистили предварително всичко ненужно

Колкото по-дълго живее човек на някое място, толкова повече ненужни вещи и бумаги натрупва. Ако не сте от хората, които всяка пролет и есен изхвърлят или даряват някому неизползваните от тях дрехи и вещи, сега е вашият момент. Отделете предварително време да прегледате гардеробите и шкафовете. Сортирайте неща за изхвърляне, за даряване, за продаване. Отървете се от всички тях преди да дойде време за изнасяне. В противен случай опаковането ще ви отнеме много повече време, ще ви стане жал да се лишите от някои неща, ще ги опаковате, товарите, разтоварвате, ще напълните излишно новия си дом.

Бъдете смели – всичко, което не сте ползвали или обличали в последната една година, наистина не ви е необходимо.

 

Не надписвате кашоните и чувалите

Не си мислете, че ще запомните кое къде е. Ще ви отнеме секунди да надпишете всеки опакован кашон или да залепите листче на всяка торба или чувал. В противен случай първо рискувате при носенето, товаренето и разтоварването да счупите нещо, защото не сте се отнесли към него с нужното внимание. И второ, ще загубите много време, когато разопаковате и подреждате вещите си в новото жилище.

 

Слагате всички болтчета и дреболии от разглобените мебели в една торба

Разделете ги. Разглобявате една етажерка – прикрепвате плоскостите една към друга, омотавате ги с широко тиксо, слагате всички винтчета и болтчета в малка найлонова торбичка и я залепвате здраво към плоскостите. Това ще ви спести много време и нерви, когато сглобявате.

 

Забравяте за цветята

Те не могат да се транспортират като останалите вещи. Трябва да им направите специално място в превозното средство. Иначе рискувате да ги счупите и нараните.

И като последна препоръка – планирайте така преместването си, че да не се озовете с една кола мебели, заклещени на някой булевард в час пик.

А ако решите все пак, че имате нужда от помощ или направо някой да свърши всичко вместо Вас, обадете ни се. Ще се заемем със задачата.

Имате нужда от качествено преместване и надежден транспорт в България или Европа?

Специалистите на Корект ще Ви помогнат, за да получите най-доброто обслужване.

Заявете сега
Корект - преместване на дома и бизнеса TUV

КОРЕКТ ПРЕМЕСТВАНЕ е сертифициран по ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001.

Вижте повече