0882 944 099 БЕЗПЛАТНО ЗАПИТВАНЕ

Преместване стъпка по стъпка | КОРЕКТ - ПРЕМЕСТВАНЕ

1. Избор на дата за преместването

Бъдете от онези 10% от хората които планират навреме своето преместване. Определете датата възможно най-рано, за да имате достатъчно време да свършите всички стъпки по-долу.

 

2. Избор на фирма за преместване

Свързано с преглеждане на поне дузина сайтове и въртене на телефони. Накратко какво да търсите:

 • Гаранции за коректност на обявената цена. ( ние предлагаме писмена оферта с фиксирана цена и точно описание какво включва тя )
 • Гаранции за качеството на услугата -най-важното за едно пренасяне е имуществото да се транспортира без щети. Това може да се постигне само ако багажът се опакова добре и се укрепи внимателно при траспортиране. ( ние предлагаме всякакъв вид опаковъчни материали и възстановяваме евентуални щети, за които е установено, че са възникнали в процеса на пренасяне )
 • Комплексност на предлаганите услуги от фирмата изпълнител – едно преместване почти винаги е съпроводено и от услуги свързани с демонтаж/монтаж на мебели,опаковане, предлагане на опаковъчни материали, място за складиране на багаж за определен период от време и т.н. За да не търсите отделни фирми за всяко едно от изброените неща просто попитайте предварително за обхвата на услугите на дадена фирма (не забравяйте и че комплексната цена винаги е по-изгодна от тази на парче). Ние предлагаме всичко от гореспоменатите услуги плюс динамични решения, за всякакви непредвидени случаи.
 • Лично отношение(с безплатният оглед който предлагаме освен опис на мебелите целим да се запознаем с клиента, да изслушаме желанията му ,за да можем да предложим най-добрите решения за неговия случай. За всяка поръчка има назначен човек, който е запознат цялостно с детайлите и отговаря за правилното й изпълнение.)

Ако вече сте се уморили да търсите и сравнявате подходете като в любовта – доверете се на интуицията си!


3. Какво трябва да знаем, за да изготвим оферта за Вашето преместване

 • Адресите на взимане и доставяне.
 • Етажите на взимане и доставяне.
 • Има ли асансьори на двете места?
 • Списък на имуществото за преместване.
 • Ще има ли нужда от демонтаж и монтаж на мебели?
 • Има ли неща които се нуждаят от по-специална опаковка?

 

4. Кашони и опаковъчни материали

Можете да ги поръчате от фирмата по преместване или да си ги набавите сами. Попитайте за кашони от някой супермаркет или от близкото магазинче за плодове и зеленчуци.

Ако обаче искате професионални кашони основните видове спрямо тяхното предназначение са:

За документация Размер: 55/35/35см. 5 пластови с дръжки Макс.натоварване 25кг
За документация Размер: 40/30/30см. 3 пластови Макс.натоварване 15кг
За леки предметии техника Размер: 60/40/40см. 3 пластови Макс.натоварване 15кг
За леки предмети Размер: 50/50/70см. 3 пластови Макс.натоварване 15кг
Кашон гардероб Размер: 50/50/120см 5 пластови Макс.натоварване 20кг

Цени и други опаковъчни материали!

 

5. Време за почистване

Вече сте си избрали фирма изпълнител или поне сте изслушали насоките дадени Ви от нея. Поръчали сте кашони и сте готови за опаковане на багажа.

Време е за почистване.Сега е момента да прегледате нещата си и да се освободите от старите или вече ненужни вещи. ( съвет: помислете дали можете да ги дарите на някой ! )

С почистването ще намалите обема на багажа , което ще се отрази добре и на цената за преместването.

Голяма е и вероятноста да намерите отдавна търсени от Вас вещи които сте мислили за изгубени.

 

6. Общ списък

Направете общ списък на мебелите и имуществото за пренасяне(или помолете фирмата по преместване да изготви такъв).

Хубаво е да го имате в два екземпляра (един за Вас и един за фирмата)

Този списък ще Ви помогне да следите дали целият Ви багаж е пристигнал на новото място.

 

7. Детайлен списък

Този списък си е само за Вас и в него опишете какво има във всеки един кашон.

Ще бъдете много благодарни от това, че не сте спестили време за него, когато започнете да разопаковате и подреждате багажа си на новото място.

 

8. Опаковане на личните вещи

Сглобете кашоните и проверете дали са хубаво залепени,за да не се отворят по време на пренасянето.Уплътнете добре съдържанието с вестници или с каквото Вие прецените, но не претоварвайте кашоните (хамалите също са хора).

Увийте с амбалажна хартия или аеропласт чупливите неща и отбележете на кашона, че в него има такива.

За пренасяне на дрехите от гардероба, най-добре поръчайте кашон-гардероби под наем.

Това ще Ви спести ценно време и неприятното гладене на всички ризи, костюми, рокли след преместването.

За всички останали дрехи можете да ползвате обикновени кашони или чували.

Ние ценим Вашето време и можем да опаковаме и разопаковаме целия багаж вместо Вас!

 

9. Маркиране и етикиране

За да бъдат поставени на точните места мебелите и кашоните е добре да бъдат надписани. Ние използваме следната примерна номенклатура, но можете да използвате и Ваша такава. Ние можем да Ви предоставим етикети като на картинката по-долу, но същата работа върши и хартиеното тиксо.

 

 

СПАЛНЯ

 

 

кашон 17

 

 

 

 

 

10. Мебелите (демонтаж/монтаж/опаковане)

Свършили сте цялата пипкава и понякога изнервяща работа по опаковане на имуществото в кашони и чували. Идва ред на мебелите.Демонтаж на гардероби, секции, спални, детски легла, кухни…

Ако сте достатъчно сръчен Вие бихте могли и сам да се справите с тази задача, като не е маловажен и факта, че така цената за преместването ще бъде и по добра.

Ако все пак решите да се доверите на нашия опит добре е да знаете, че нашите момчета се справят със всичко което е изградено със някакви връзки, но понякога (особено в кухните) мебелите са лепени!

Тези мебели обикновено са проблемни защото трябва да се режат и в последствие сглобяването също е по специфично.Често пъти за тях се изисква професионален мебелист. (ние си партнираме с такъв, но трябва предварително да знаем за наличието на такива мебели, за да може той също да ги огледа).

След като мебелите са демонтирани идва ред да бъдат и опаковани.

(важно е да знаете, че цената в офертата се определя и от това какви опаковъчни материали се използват при опаковането на мебелите! )

Ако мебелите не са “първа младост” или толкова лъскави можете спокойно да поискате опаковане само със стреч фолио.( 80% от случаите). Ако все пак попадате в останалите 20% то занйте, че разполагаме с голям набор от качествени опаковъчни материали ( аеропласт, крафт фолио, велпапе, професионални транспортни одеала т.н.)

 

11. Преместване на уредите

Пералнята – често допускана грешка от клиентите е тя да бъде разкачана в деня на местенето (може, но в повечето случаи тя не успява да се отече и се получава неприятно оливане).

Хладилника – за него е по -добре да бъде изключен в самия ден на преместването и то по възможност най-накрая (все пак няма да изхвърляте цялата си храна при преместванетпо).

 

12. План на новото място

Ако къщата или апартаментът Ви са по-големи то е добре да имате такъв.
Може и да не е професионален, но с него момчетата ще знаят точно кое къде да оставят и ще се избегне повторното разместване на мебели и кашони.

 

13. Денят на “Голямото преместване”

Нека не Ви плаши фаталния номер в поредноста на списъка.

При положение, че сте изпълнили всички точки, сега вече се оставете в ръцете на професионалистите.

Това което на Ви изглежда трудно, ние го правим всеки ден!

Все пак ето накратко как процедираме:

Адреса на товарене:

 • В уречения час при Вас пристига екипа ни заедно с камиона.
  (добре е да се помисли за място за паркиране, особено ако сте в централната зона на града)
 • Ако багажа Ви не е особено голям демонтажа и опаковането на мебелите се извършва
  в деня на преместването и се започва от него.
 • В камиона първо се товарят по-обемните мебели и се завършва с кашоните и другите по-дребни неща.
 • След натоварването проверете още веднъж заедно с отговорника по преместването дали е натоварено всичко.
 • При придвижването до новия адрес в повечето случай в камиона няма място за клиента така, че е добре да си осигурите превоз.

Новото място:

 • Ако всичко е ново на новото място (паркет,стени) то е добре да сте се погрижили за някакви постелки по които да стъпват момчетата (особено ако времето е дъждовно или снежно) и предпазни опаковки по ръбовете на стените.
 • След като целия багаж е разтоварен и подреден по местата си, мебелите сглобени и работата върви към своя край проверете заедно с отговорника по преместването дали всичко е налично по списъка който сте изготвили.
 • След приключване на преместването нашите служители, ще Ви дадат за подпис приемо-предавателен протокол за свършената работа.В полето забележки впишете ако имате такива, а ако сте доволни бихте могли също да го отбележите (всеки обича да чува по някоя хубава дума J) За нас тази информация е обратната връзка с клиента и е от изключителна важност, за да отстраняваме недостатъците си и да поощряваме тези служители които заслужават.

 

14. Плащания

Добре е да бъде уговорено предварително начина на плащане – на място или по-банка.

Ако плащането е намясто в приемо-предавателния протокол се вписва сумата която оставяте на отговорника по преместването. Ако желаете да Ви бъде издадена фактура попълнете фирмените си данни и адрес на който да изпратим фактурата.

Ако плащането е по банков път впишете електронен адрес на който ще получите електронна фактура с електронен подпис.

 

15. След края на преместването…

Работата е приключила.плащанията са извършени. Наш колега ще ви потърси по телефона за да попита дали всичко е минало както трябва.

Ако сте останали доволни от нас можете да ни харесате във www.facebook.com/KorektPremestvane , и… не забравяйте да ни препоръчате :-)

 

КОРЕКТ ПРЕМЕСТВАНЕ е съосовател на Българската асоциация за премествания (БАП) и член на Европейската федерация по премествания (FEDEMAC).

Имате нужда от качествено преместване и надежден транспорт в България или Европа?

Специалистите на Корект ще Ви помогнат, за да получите най-доброто обслужване.

Заявете сега
Корект - преместване на дома и бизнеса TUV

КОРЕКТ ПРЕМЕСТВАНЕ е сертифициран по ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001.

Вижте повече