Пренасяне на пиано. Съвети за подготовката.

Пренасяне на пиано. Съвети за подготовката.

  • 20 сеп. 0

Приготвяне на пианото за пренасяне

Преместването на пиано е процес, който изисква подготовка, тъй като пианото е скъп и много чувствителен инструмент. Да се уверите, че Вашето пиано е подготвено по правилния начин, е единственият вариант, в който свеждане вероятността от увреждане на пианото до минимум. Може да се изкушите да подминете подготовката, особено ако сте заети с други неща в дома си, но знайте, че това би могло да Ви струва много повече пари, отколкото предполагате.

пренасяне на пианоКогато пренасяте пианото си, е необходимо то да бъде добре изолирано. Опаковането на пианото в одеяла преди да започне пренасянето ще реши два проблема. На първо място, изолацията ще предпази Вашето пиано от драскотини, които биха могли да възникнат по време на движение. За целта можете да използвате различни опаковъчни материали. На второ място, уверявайки се, че Вашето пиано е добре подплатено, вие същевременно предпазвате други повърхности в дома си от нараняване от пианото по време на пренасянето.

Ако имате изправено пиано, важно е да се уверите, че няма прах на колелцата или на други части, което би могло да попречи на гладкото преместване на пианото. Това също би спестило време на хамалската фирма, когато пристигне за транспортиране на пианото.

Планирайте добре, когато премествате по-голямо пиано

Уверете се, че пътят, по който хамалите ще изнесат пианото, е разчистен. Това ще спести и Вашето, и тяхното време. Уверете се, че Вашите домашни любимци не са на пътя . Преместете мебелите, така че да може сигурно и безопасно да се изнесе пианото.

Как се преместват пиана?

Ако сте наели професионални хамали да преместят пианото Ви, можете да очаквате двама или трима души да дойдат в дома Ви в деня на преместването. Има някои пренасяния, които могат да изискват от 4 до 6 души, за да се свърши работата. Те ще са снабдени с колани, рампи, шейни и знания за пренасяне на пиано по безопасен начин. Те ще използват специални техники, за да запазят пианото невредимо. Вашето пиано ще бъде обезопасено, когато хамалската фирма го качи на камионът, предназначен за пренасянето. Ако все пак наемете непрофесионалисти, няма гаранция, че те ще използват правилните методи при пренасянето на инструмента.

Въпреки, че винаги съществува минимален риск от увреждане без значение кой пренася пианото,то изборът на специалист драстично ще намали рисковете. Един наистина добър професионалист ще даде добра оценка на вероятността от щети. Това ще Ви даде възможност да вземете решение дали да продължите с пренасянето, или не.

Може ли преместването на пианото да засегне неговия звук?

Преместването на пианото действително не може да се отрази на звука. Най-общо казано, звуците на пианото може да се променят поради разлики във влажността и температурата, което причинява стоманените и дървените части в пианото да се свиват и разширяват. Именно поради тази причина пианото трябва да бъде настроено след като бъде пренесено.

Допълнителни фактори, които биха могли да предизвикат различен звук от пианото, са акустиката на залата, в която се намира пианото, както и неговия размер спрямо залата. Трябва да сте наясно, че дървените подове отразяват звука, а килимите го поглъщат. Звукът може да звучи по-силно, ако пианото се намира в по-малко пространство, отколкото преди, или може да звучи много по-тихо, ако пианото е в по-голяма стая, отколкото преди преместването.

Подгответе следното преди да запазите ден и час за пренасяне на пиано:

  • Уверете се, че знаете какъв тип пиано имате. Голямо или изправено?
  • Разберете правилния размер на пианото.
  • Уверете се, че имате пълния адрес, на който трябва да бъде доставено пианото.
  • Проверете стълбите, ако имате такива. Дали са спираловидни, извити или прави стълби? Информацията, която ще дадете на хамалската фирма ще им помогне да определят колко хора ще трябва да изпратят, за да си свършат работата. Ако не успеете да снабдите хамалите с правилната информация, пренасянето може да не се осъществи, когато сте го планирали, или пък може да Ви коства допълнително разходи.
  • Определете на хамалската фирма датата, на която бихте желали да пренесете пианото. Наумете си и няколко резервни дати в случай, че те не могат да откликнат на датата, на която желаете.
  • Осведомете хамалите за това дали имате крайни срокове. Колкото повече информация им предоставите, толкова по-точна оферта ще могат да Ви дадат. Ако не сте точни в обясненията си и не дадете детайли относно гореспоменатите неща, е възможно това да се таксува допълнително. Опитните хамали ще направят всичко, което е небходимо за пренасянето на пианото, по възможно най-простия и безопасен начин на база на целия опит и история, които те имат. Най-важното нещо е да се уверите, че хамалската фирма отговаря на всички Ваши нужди и че можете да им предоставите цялата информация, която се изисква от Вас.

Когато пианото пристигне до местоназначението си

Старателно проверете пианото за възможни повреди, които могат да бъдат причинени. Ако действително намерите нещо нередно, не забравяйте да отбележете това в документите при доставката преди да ги подпишете.


This website uses "Cookies" to improve your experience.